پیشینه آزمون آیلتس به سال 1976 بر میگردد. در آن زمان این آزمون ELTS نام داشت نه IELTS و ELTS مخفف کلمات English Language Testing Services بود به معنای “خدمات آزمونی زبان انگلیسی” در آن زمان فقط به این منظور مورد استفاده قرار میگرفت که تواناییهای زبانی دانشجویان سطح کارشناسی ارشد را بسنجند. ظاهرا در استرالیا تقاضا برای ELTS در افراد متقاضی تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد از سال 1978 تا 1988 زیاد بود تا اینکه در سال 1988 بریتیش کاونسل (British Council) دست به کار شد و ساختار پایه ELTS را تغییر داد تا آزمونی را طراحی کند که به طور بین المللی پذیرفته شود.
از سال 1989 به بعد آزمون IELTS جای ELTS را گرفت و در دوسته آکدمیک و جنرال طراحی شد. در ابتدا بخش ریدینگ و رایتینگ آزمون آکادمیک سه بخش A, B, C داشت تا مهارت متقاضیان را در سه زمینه علم و تکنولوژی، علوم زندگی و علوم اجتماعی بسنجد. این آزمون از زمان آغاز کار خود تحت نظارت مداوم آی دی پی استرالیا (IDP: International Development Program)، بریتیش کاونسل (British Council) و دانشگاه کمبریج (Cambridge University) بوده است.
این سه سازمان در سال 1995 تصمیم گرفتند اصلاحات بیشتری در آزمون آیلتس ایجاد کنند. اوائل هر 4 بخش در یک روز برگزار میشدند و این مسئله ارائه وقت آزمون اسپیکینگ برای داوطلبین را دشوار کرده بود. به همین جهت تصمیم بر این شد که بخش اسپیکینگ در روز جداگانهای برگزار شود.
سوالاتی که برای آزمون به مراکز برگزاری آیلتس داده میشود برای استفاده حداکثر تا 6 ماه است. مراکز حق ندارند هیچ تستی را مجددا برگزار کنند. یعنی هر بار سوالات متفاوت است. آمارهایی که تا کنون از مراکز برگزاری آزمون به دست آمده نشان میدهد سه چهارم متقاضیان از جنوب شرقی آسیا و استرالیا و در رده سنی 21 تا 15 سال هستند. آیلتس آزمون استاندارد سنجش مهارت زبانی افراد است و هر ساله دانشگاههای بیشتری این تست را جایگزین تافل میکنند.
آیلتس(IELTS) که برگرفته از سرواژگان (International English Language Testing System) به معنای سامانه جهانی ارزیابی زبان انگلیسی است، یکی از باارزشترین آزمونهای زبان انگلیسی است که در سراسر جهان برگزار میشود. آیلتس در واقع آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر در برابر تافل، آزمون آمریکایی، قرار میگیرد. داوطلبان آزمون آیلتس در کنار تفاوت ساختاری آزمون آیلتس به تافل باید هنگام انتخاب کشور مقصد در مهاجرت نیز بین این دو آزمون اولویت بندی داشته باشند. این آزمون به دست دانشگاه کمبریج انگلستان، شورای فرهنگی بریتانیا و مرکز آیلتس استرالیا برگزار میشود.
آزمون آیلتس امتحانی با فرمت و ساختار مبتکرانه است که انعکاسی از کاربرد زبان انگلیسی در دنیای واقعی دارد و همین امر سبب تفاوت آشکار آن با سایر آزمونهای مشابه میشود. در ابتدا تعداد شرکت کنندگان آزمون آیلتس بسیار کم بود به نحوی که در سال ۱۹۸۱ تنها ۴۰۰۰ نفر در این آزمون شرکت کردند و این تعداد در سال ۱۹۸۵ به ۱۰,۰۰۰ نفر رسید تا اینکه در سال ۱۹۸۹ با پیوستن موسسهی (IDP) استرالیا این آزمون چهرهای بینالمللی گرفت و نام (IELTS) با اضافه شدن کلمه (International) برای این آزمون انتخاب شد.
آزمون با فرمت سنجش چهار مهارت اصلی برگزار میشد و هرساله با رشد ۱۵ درصدی شرکتکنندگان همراه بود؛ بهطوری که در سال ۱۹۹۵ تعداد ۴۳,۰۰۰ نفر در ۲۱۰ مرکز آزمون در سراسر جهان در این فرآیند شرکت کردند. آزمون آیلتس در حال حاضر در بیش از ۱۴۰ کشور جهان و بالغ بر ۱۰۰۰ مرکز آزمون برگزار میشود.
اهمیت آزمون آیلتس IELTS
امروزه در جهان بهطور متوسط حدود ۲۰۲ میلیون آزمون برگزار میشود. در سراسر دنیا و بیش از ۱۰٬۰۰۰ سازمان از جمله دانشگاهها، مراکز آموزش عالی و سازمان و نهادهای غیر دولتی، مدرک آیلتس را به عنوان مرجع سنجش دانش زبانی، معتبر دانسته و آن را جایگزین مدرک تافل کردهاند (مگر در موارد و رشتههای خاص). یکی از دلایل موفقیت آزمون آیلتس، پذیرش و اقبال جهانی به آن در مقایسه با آزمون های مشابه نظیر تافل، دقت و سنجیدگی در نحوهی طراحی و چیدمان سؤالات آزمون است. آزمون آیلتس نهتنها به سنجش دانش زبانی و میزان سواد انگلیسی افراد میپردازد، بلکه با ساختاری منسجم و روشی کاملاً علمی سطح آگاهیهای دیگر فرد را نیز مورد ارزیابی قرار میدهد؛ مواردی نظیر IQ، دقت و سرعت عمل.
از دیگر ویژگیهای بارز و منحصربهفرد آزمون آیلتس نحوهی نمرهدهی و مدل محاسبهی نمره برای دو مهارت Listening و Reading است، بدین صورت که برای نمرات مختلف، حیطهای مشخص تعریف شده و هر یک سؤال به صورت یک امتیاز مجزا محسوب نمیشود. در واقع برای هر نمرهای یک بازه تعریف شده که این روش میزان پاسخهای شانسی را تا حدود زیادی کاهش میدهد. از طرفی دیگر نوع سؤالات به گونهای طراحی شده است که ترکیبی از سؤالات گزینشی و نوشتاری باشد که این مورد نیز سبب کاهش میزان انتخاب شانسی گزینهها میشود.
نمره بندی این آزمون از ۰ تا ۹ سطح را شامل میشود که نمرهٔ قبولی برای آزمون وجود ندارد اما بهطور معمول سطح ۵ نمره متوسط و ۶ به بالا خوب تلقی میشود. دانشگاه کمبریج، دانشگاه آکسفورد و دانشگاه هاروارد آیلتس با حداقل سطح ۷ را میپذیرند.
آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیدار، خواندن، نوشتن و مکالمه تشکیل شدهاست. کل آزمون دارای دو گونه دانشگاهی و آموزش عمومی است که گونه آکادمیک برای ورود به دانشگاهها مورد نیاز میباشد.
آیلتس معیاری است جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که میخواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند یا به آن کشورها مهاجرت نمایند. آزمون آیلتس با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار میشود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بینالمللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی میکند و چهار توانائی شنیداری (Listening)، خوانداری (Reading)، نوشتاری (Writing) و گفتاری (Speaking) را مورد ارزیابی قرار میدهد. بسیاری از دانشگاهها در کشورهای مختلفی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزیلند و آمریکا آزمون آیلتس را به رسمیت میشناسند. همچنین جهت مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک آیلتس الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار میگردد. شرکت کنندگان در آزمون آیلتس به طیف وسیعی از سوالات بسیار ساده تا بسیار مشکل پاسخ میدهند. نمرهٔ هر بخش از امتحان بین صفر تا ۹ میباشد. نمره کلی امتحان با معدلگیری از نمره چهار بخش امتحان محاسبه میگردد. در کارنامه آیلتس، علاوه بر نمره کلی، نمره هر بخش بهطور جداگانه ذکر میشود.
هر دانشگاه برای پذیرش متقاضیان حداقل نمرهای را مشخص میکند و اکثر آنها حداقل نمره کلی ۶٫۵ را میخواهند بطوریکه نمره هر بخش هم از ۶ کمتر نباشد (البته این قاعده کلی است و هر دانشگاه شرایط خاص خود را دارد). به عنوان مثالی دیگر، برای اینکه حداکثر امتیاز زبان انگلیسی را جهت مهاجرت به کانادا کسب نمایید، باید در هر چهار قسمت آزمون آیلتس حداقل نمره ۷ بگیرید.
در روز امتحان ابتدا به سوالات شنیداری سپس به سوالات خوانداری و بعد به سوالات نوشتاری پاسخ خواهید داد. تاریخ و ساعت برگزاری قسمت گفتاری در روز امتحان به شرکت کنندگان اعلام میشود و معمولاً امتحان گفتاری از عصر روز امتحان شروع شده و بمدت ۵ روز ادامه مییابد. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازه استفاده از خودنویس یا خودکار را در هیچ مرحلهای از امتحان کتبی ندارند.
نتایج آزمون آیلتس دو هفته پس از پایان یافتن امتحان گفتاری اعلام خواهد شد و کارنامه فقط به شخص امتحان دهنده داده میشود و از طریق تلفن، فاکس یا رایانامه قابل دریافت نیست.
تا ۵ کارنامه برای دانشگاهها و موسسات مورد درخواست شما به صورت رایگان توسط دفاتر برگزارکننده امتحان ارسال میگردد، بشرطی که از تاریخ امتحان شما بیشتر از یک ماه نگذشته باشد. اگر بیشتر از یک ماه از تاریخ امتحانتان سپری شود یا بخواهید بیشتر از ۵ کارنامه برایتان ارسال شود، به ازای هر کارنامه باید مبلغی را بپردازید. اکثر دانشگاهها کارنامه آیلتس را که بیشتر از دو سال از تاریخ آن گذشته باشد، قبول ندارند. مسئولیت نوع امتحانی که میخواهید در آن شرکت نمائید بر عهده شماست و باید در هنگام ثبت نام، نوع امتحان مورد نظرتان را در فرم ثبت نام قید کنید.
📣📣اگر در رابطه با آزمون های بین المللی سوالی دارید📣📣
✳️می توانید:
✅ از ۳۰ دقیقه مشاوره تخصصی بهره ببرید
✅و یا از طریق Rahpouyandegan.consultation@gmail.com سوال خود را بپرسید
جهت رزرو زمان مشاوره با ☎️ 05137610257 تماس حاصل نمایید.