تحصیل در ترکیه

yos

سیستم آموزشی دانشگاه های ترکیه

سیستم آموزش عالی در ترکیه توسط شورای آموزش عالی (CoHE) نظارت و کنترل می شود. این شورا یک موسسه مستقل است که وظیفه برنامه ریزی، هماهنگی و کنترل سیستم آموزش عالی در ترکیه را بر اساس قانون اساسی ترکیه و قوانین آموزش عالی بر عهده دارد.

دانش آموزان پس ازبه اتمام رساندن دوره ی دبیرستان می توانند بر اساس نتیجه آزمون ورودی دانشگاه و انتخاب رشته ی انجام شده در یکی از دانشگاههای دولتی و یا خصوصی به تحصیلات خود ادامه دهند. مقاطع تحصیلی در دانشگاههای ترکیه عبارتند از:

مقطع کاردانی

مقطع کارشناسی

مقطع کارشناسی ارشد

مقطع دکترا

مقطع کاردانی :

طول دوره ی تحصیل در مقطع کاردانی 2 سال می باشد. دانشجویان مقطع کاردانی پس از به اتمام رساندن دوران تحصیل، فارغ از نیاز به شرکت در آزمون دیگر موفق به اخذ مدرک تحصیلی خود می گردند.

مقطع کارشناسی :

طول دوره ی تحصیلی در مقطع کارشناسی عموما 4 سال می باشد. مدت تحصیل در دانشکده دندانپزشکی و داروسازی 5 سال و در دانشکده ی پزشکی 6 سال می باشد.

مقطع کارشناسی ارشد :

مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد به دو گروه کارشناسی ارشد آموزش محور و کارشناسی ارشد پژوهش محور تقسیم می شود. مدت تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد آموزش محور معمولاً 2 سال و در مقطع کارشناسی ارشد پژوهش محور 5/1 سال می باشد. مدت تحصیل در مقطع تحصیلی دکترا نیز 4 سال می باشد.

مقاطع تحصیلی پس از دکترا :

در کشور ترکیه ادامه تحصیل در مقاطع تحصیلی فوق دکترا مقدور بوده و مدت تحصیل به تناسب دانشگاه و مقطع تحصیلی متفاوت می باشد.

تقویم آموزشی :

در کشور ترکیه یکسال تحصیلی متشکل از دونیمسال تحصیلی پائیز و بهار می باشد. افزون بر این دو نیمسال در برخی از دانشگاهها ترم تابستانی نیز برگزار می گردد.

بازه آزمون دانشگاهها :

آزمون های مربوط به هر نیمسال تحصیلی در دانشگاهها با هدف تعیین توانایی آکادمیک در دانشگاه ها معمولا بصورت 2 آزمون میان ترم و یک آزمون پایان ترم و یا یک آزمون میان ترم و یک آزمون پایان ترم برگزار می گردد. به غیر از آزمونهای اشاره شده به تناسب دانشگاه و رشته ی تحصیلی آزمونهای میانی دیگر نیز برگزار می گردد. بواسطه ابزارهای آموزشی از قبیل تکلیف، گزارش کار و پروژه توانایی دانشجویان ارزیابی می گردد. علی رغم تفاوتهای موجود مابین دانشگاههای مختلف حد نصاب نمره قبولی معمولا 60 از 100 و یا 2 از 4 می باشد.

دانشگاه های ترکیه

در دانشگاه های کشور ترکیه در کنار دانشجویان بومی، دانشجویان خارجی و دانشجویانی که از طریق طرح جابجایی دانشجو مابین دانشجویان دانشگاههای طرف قرارداد به این کشور عزیمت نموده اند به تحصیلات خود ادامه می دهند.

بر اساس داده های سال 2014 ، در کشور ترکیه مجموعا 196 دانشگاه متشکل از 123 دانشگاه دولتی و 73 دانشگاه اوقاف فعالیت می کنند.

اکثر این دانشگاه ها در کلان شهرهایی مانند استانبول ، آنکارا و ازمیر واقع شده اند. از بین این دانشگاهها دانشگاه BOĞAZİÇİ واقع در شهر استانبول در رتبه بندی برترین دانشگاههای سال 2014-2013 ، در بین 200 دانشگاه برتر و دانشگاه هایİSTANBUL TEKNİK،ODTÜ، BİLKENT و KOÇ در بین 300 دانشگاه برتر قرار دارند. در بین 500 دانشگاه برتر نیز 10 دانشگاه دیگر از کشور ترکیه قرار دارند.

زبان آکادمیک دانشگاه های کشور ترکیه نسبت به رشته های گوناگون متفاوت می باشد ولی معمولا تدریس به زبان ترکی – انگلیسی و یا به هر دو زبان صورت می پذیرد.

همچنین دانشگاه هایی که آموزش به زبان فرانسوی و یا آلمانی صورت می پذیرد نیز وجود دارد. همچنین متناسب با زبان تدریس ، در دانشگاه،  دوره های کالج آمادگی زبان خارجی از سوی دانشگاه برگزار می گردد. برای دانشجویان خارجی دوره های آمادگی زبان ترکی نیزبرگزار می گردد.

اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی

دانشگاههای ترکیه به دو صورت با آزمون و بدون آزمون ورودی اقدام به پذیرش دانشجو مینمایند. در روش بدون آزمون علاوه بر مدارک تحصیلی پایان دوره دبیرستان و پیش دانشگاهی، معدل متقاضی نیز مهم است. دانشگاههای با آزمون ورودی نیز برای ثبت نام متقاضیان از نتایج آزمونهای SAT و YOS استفاده می کنند.


مزایای دانشگاه های ترکیه

کیفیت بالای آموزشی و اعتبار جهانی

دانشگاه های ترکیه سطح بالایی از کیفیت تحصیل را ارائه می دهند و قسمتی از فضای آموزشی اروپا هستند. تعداد دانشگاه هایی که در آنها دوره ها به زبان انگلیسی تدریس می شود رو به افزایش است. این دوره ها شامل رشته های پزشکی، مهندسی، علوم انسانی، بازرگانی و مالی و… می شود. ترکیه از سال ۲۰۰۱ بخشی از Bologna Process و همچنین عضو بسیاری از پلت فرم های مختلف بین المللی است. و این بدین معناست که اولا تمامی دانشجویان می توانند تحصیلات خود را در دیگر کشورها بر مبنای  ECTS European Credit Transfer System) یا سیستم اروپایی انتقال اعتبار) ادامه دهند و ثانیا دانشجویان می توانند مدرک خود را که در کشورهای دیگر شناخته شده است اخذ نمایند.

سیستم آموزش عالی ترکیه در دهه های اخیر از جهات کمی و کیفی به طرز چشم گیری توسعه یافته است. دانشگاه های ترکیه اکنون بازه غنی از انتخاب را پیش روی دانشجویان خارجی قرار می دهند.

کیفیت این سیستم آموزشی در فهرست های رتبه بندی بین المللی معتبر مثل QS و The Times Higher Education BRICS  منعکس شده است. بر اساس مصوبات يكصد و هشتاد و هشتمين جلسه شوراي عالي ارزشيابي مورخ 15/11/90 ، 1000 دانشگاه برتر در رتبه‌بندي QS و 500 دانشگاه برتر در رتبه‌بندي شانگهاي و 500 دانشگاه برتر در رتبه‌بندي times در فهرست دانشگاههاي معتبر وزارت بهداشت ایران قرار گرفته است. همین مساله اعتبار سازمان های رتبه بندی QS و The Times Higher Education BRICS  و شانگهای را نشان می دهد.

  • رتبه بندی QS:

بر اساس  رتبه بندی موسسه   QS، 10 دانشگاه ترکیه در فهرست  1000 دانشگاه برتر جهان  قرار دارند.

 01

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت رسمی موسسه QS مراجعه نمایید.

  • رتبه بندی The Times Higher Education BRICS:

بر اساس رتبه بندی موسسه  The Times Higher Education BRICS ،11  دانشگاه ترکیه در فهرست  800 دانشگاه برتر جهان  قرار دارند.

02

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت رسمی موسسه The Times Higher Education BRICS مراجعه نمایید.

لیست دانشگاههای مورد تایید وزارت علوم و تحقیقات و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در ترکیه

  • لیست دانشگاه‌های مورد تایید وزارت علوم در ترکیه در سال تحصیلی 2017-2016

گروه الف (ممتاز)

  1. Bilkent University
  2. Bogazici University

گروه ب (خوب)

  1. Hacettepe University
  2. Istanbul University
  3. Gazi Universitesi
  4. Sabanci University
  5. KOC University
  6. Istanbul Technical  University
  7. Middle East Technical University

گروه ج (متوسط)

  1. Dokuz Eylul Universitesi
  2. Ege Universitesi
  3. Karadeniz University of Technology
  4. Marmara Universitesi
  5. Cukurova Universitesi
  6. Anadolu University
  7. Ataturk University
  8. Ankara University
  9. Mimar Sinan University
  10. Yildiz Technical  University

برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت رسمی اداره کل امور دانش آموختگان وزارت علوم،تحقیقات و فناوری مراجعه گردد.


لیست دانشگاههاي مورد تائيد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تركيه در سال تحصیلی 2019-2018

  1. دانشگاه استانبول
  2. دانشگاه حاجت تپه
  3. دانشگاه آنکارا
  4. دانشگاه آتاتورک
  5. دانشگاه اژه
  6. دانشگاه کوچ

برای کسب اطلاعات بیشتر به وب سایت رسمی خدمات آموزشی وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی مراجعه گردد.


هزینه پایین تحصیل درترکیه

04

هزینه تحصیل یکی از ملاحظات شما برای تصمیم به تحصیل در خارج از کشور خواهد بود. در مقایسه با سایر کشورها، هزینه های سالیانه تحصیل در ترکیه برای دانشجویان خارجی به طرز قابل ملاحظه ای پایین تر است. براساس رتبه بندی جهانی هزینه زندگی که توسط Mercer در سال ۲۰۱۳ انجام گرفت، کلان شهرهای ترکیه در پایین ترین ردیف فهرست گران ترین شهرهای جهان قرار دارند. تحصیل در ترکیه برای متقاضیان ادامه تحصیل، هیچ محدودیتی ندارد.

به طور کلی هزینه تحصیل در ترکیه با توجه به نوع دانشگاه(دولتی-خصوصی) ونوع رشته ی تحصیلی و مقطع تحصیلی و … متفاوت می باشد. در زیر برای نمونه شهریه ی سالانه ی دو دانشگاه دولتي تركيه در رشته های مختلف به اختصار آمده است.

  • هزینه تحصیل در دانشگاه هاجت تپه در سال 2016-2017

این جدول هزینه ها برای دانشگاه هاجت تپه در سال 2017-2016 می باشد. طبق این جدول، هزینه تحصیل در گران ترین رشته در این دانشگاه یعنی رشته پزشکی، برای هر سال تحصیلی که شامل دو ترم می باشد مبلغی کمتر از 3000  لیر یا 3,600,000  تومان در سال می باشد که به میزان چشمگیری از هزینه تحصیل در دانشگاه های داخلی کمتر است. این هزینه سالیانه برای رشته های مهندسی کمتر از سالی 2000 لیر یا 2,400,000 تومان خواهد شد. برای کسب اطلاعت بیشتر می توان به این سایت مراجعه کرد.

FACULTY-HIGHER SCHOOL Annual
FACULTY OF MEDICINE 2.955,00 TL
FACULTY OF DENTISTRY 2.470,00 TL
FACULTY OF PHARMACY 2.470,00 TL
FACULTY OF ENGINEERING 1.935,00 TL
FACULTY OF FINE ARTS 1.580,00 TL
FACULTY OF SCIENCE 1.420,00 TL
FACULTY OF LAW 1.565,00 TL
FACULTY OF ECONOMICS/ADMINISTRATIVE 1.565,00 TL
FACULTY OF HEALTH SCIENCES 1.420,00 TL
FACULTY OF EDUCATION 1.420,00 TL
FACULTY OF LETTERS 1.420,00 TL
ANKARA STATE CONSERVATORY 2.945,00 TL
FACULTY OF SPORT SCIENCES 950,00 TL
VOCATIONAL HIGHER SCHOOLS 950,00 TL
  • هزینه تحصیل در دانشگاه استانبول در سال 2016-2017

این جدول هزینه ها برای دانشگاه استانبول در سال 2017-2016 می باشد.

01


امکان تحصیل در رشته های پزشکی و مهندسی صرفنظر از رشته تحصیلی در دبیرستان

در سال ۲۰۱۰ سازمان آموزش عالی کشور ترکیه موسوم به yök تغییراتی را در نحوه پذیرش دانشجویان در مقطع کارشناسی به عمل آورده است. بدین ترتیب که آزمون (yös) که در طی سالهای گذشته از طرف سازمان سنجش کشور ترکیه موسوم به ösym بصورت متمرکز و در شهر آنکارا برگزار می شد و معیار پذیرش دانشجو برای تمام دانشگاههای ترکیه محسوب می شد را لغو کرده و نحوه پذیرش دانشجویان خارجی را به اختیار خود دانشگاه ها گذاشته است.

از سال ۲۰۱۲ به بعد هر ساله دانشگاههای ترکیه هر کدام زمانی را برای برگزاری آزمون yös مخصوص خود آن دانشگاه اعلام نموده و اقدام به برگزاری این آزمون نموده اند. لازم به ذکر است که برخی از دانشگاهها نتایج آزمون های برگزار شده توسط سایر دانشگاه ها را ملاک پذیرش دانشجویان خارجی قرار داده و عده ی معدودی از دانشگاهها نیز معدل دوره دبیرستان را جزو یکی از شرایط اخذ پذیرش از این دانشگاهها قرار داده اند.

مواد درسی که سوالات آزمون yös برگزار شده در دانشگاههای مختلف از آن ها طرح شده اند، عبارتند از : تست هوش، ریاضیات و هندسه. به عبارتی هیچ محدودیتی جز نمره آزمون yos برای پذیرش در رشته های مختلف دانشگاههای ترکیه وجود ندارد. به عنوان مثال یک داوطلب(دانش آموز، دانشجو یا فارغ التحصیل) با پیش دانشگاهی انسانی یا ریاضی می تواند براحتی برای پذیرش در رشته پزشکی یا دندانپزشکی دانشگاه های ترکیه اقدام کند.

00


موسسه آموزشی راه پویندگان خدمات زیر را جهت اعزام دانشجو به ترکیه و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی، پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی ارائه می نماید:

1- برگزاری دوره های آموزشی جهت شرکت در آزمون های ورودی YÖS هر یک از دانشگاههای ترکیه

2- برگزاری آزمون های آزمایشی  یوس طبق آخرین استانداردهای طراحی سوال همراه با رفع اشکال.

3- برنامه ریزی و پشتیبانی پیشرفت تحصیلی هر کدام از داوطلبان در تمام طول مدت دوره.

4- حضور مستمر اساتید و رفع اشکال از داوطلبان.

5- انجام تمام مراحل ثبت نام، اخذ کارت ورود به جلسه و اعلام نتایج، هر کدام از آزمونهای ورودی دانشگاههای ترکیه.

6- برگزاری تورهای شرکت در آزمون های YÖS هر کدام از دانشگاه های کشور ترکیه.

7- انتخاب رشته و ارسال مدارک داوطلبان به دانشگاه ها و اخذ پذیرش از دانشگاه های مورد نظر.

8- انجام هماهنگی های لازم جهت اسکان داوطلبان در کشور ترکیه.

هزینه پایین زندگی در ترکیه

واقعیت این است که شما برای کسب اطلاعات در مورد هزینه زندگی در ترکیه نیاز به اطلاعات جامع و دقیقی دارید. جدای از اهداف اقامتی که برای افراد مختلف متفاوت است دراین بخش سعی می شود معیارهای ثابتی درمورد هزینه زندگی با اولویت زندگی و اقامت دانشجویی دراختیاردانشجویان محترم قرار داده شود.

  1. هزینه اجاره مسکن یا خوابگاه در تركيه

در ترکیه با توجه به انتخاب و بودجه ی خود می توانید مسکن یا خوابگاه مناسبی با توجه به شرایط خود براي زندگي تهیه نمایید. به صورت کلی هزینه مسکن  در ترکیه درمقایسه با ایران پایین تر می باشد. حدود هزاران نفردانشجو در شهرهای بزرگ ترکیه مانند استانبول ، آنکارا ، ازمیر و…زندگی خوابگاهی و دانشجویی دارند. با توجه به کیفیت خوابگاه ها وآپارتمان ها از نظر امکانات و موقعیت محل زندگی هزینه ها متفاوت می باشد. شما می توانید در صورت تمایل در خوابگاه سکونت نمایید. بيشتر دانشگاه های دولتی ترکیه برای دانشجویان غیر بومی خود خوابگاه اختصاص داده اند. خوابگاه های دولتی عموماً شامل اتاق های یک، دو، چهارو شش نفره می باشند. هزینه  ماهیانه  این اتاق ها از 60 لیر تا 800 لیر می باشد. خوابگاه های خصوصی نیز با توجه به هر شهر و امکانات دارای هزینه های متفاوتی می باشند. به طور مثال اجاره خوابگاه های تک نفره در استانبول سالانه 10000 لیر است که دارای امکانات اینترنت، نظافت، رستوران و…می باشند.

درمورد اجاره  مسکن نیز با توجه به موقعیت و امکانات (مبله ، …) اجاره ها شهر به شهر متفاوت می باشد. در کشور ترکیه مالکان مسکن غالباً دپوزیت ( رهن )‌ دریافت نمی کنند. برای مثال هزینه  یک واحد آپارتمان به مساحت 50 متردرمنطقه  نزدیک به دانشگاه جراح پاشا در استانبول 450 تا 650 لیر و در آنکارا همین آپارتمان در یک منطقه  متوسط 350 تا 450 لیر است.

  1. هزینه موادغذایی در تركيه

هزینه  مواد غذایی در ترکیه را  می توان به دو بخش تقسیم کرد.

  • مواد اولیه برای پخت وپز

هزینه خرید مواد اولیه برای پخت و پز با ایران برابر است و گاهاً در شهرهای ارزان تر مانند آنکارا و ازمیر این هزینه  با توجه به کیفیت و تنوع اجناس در مقایسه با تهران قیمت مناسب تری دارند.

  • صرف غذا در رستوران

هزینه صرف غذا در رستوران های ترکیه با توجه به کیفیت آن ها و ارایه خدمات قابل توجه است و این مورد در شهری مانند استانبول چشمگیرتر است. از آنجا که دانشگاه های دولتی دارای امکانات سلف سرويس می باشند لذا استفاده از امکانات دانشگاه برای دانشجویان مقرون به صرفه می باشد.

  1. هزینه  ایاب و ذهاب

درترکیه سیستم عمومی حمل ونقل شامل مترو، اتوبوس، تاکسی، متروباس، دولموش و…می باشد. در اتوبوس ها و مترو معمولاً با استفاده از کارت های اعتباری هزینه 1 لیر تا 2 لیر می باشد و با استفاده از کارت دانشجویی 50 درصد تخفیف در هزینه  خرید کارت شامل حال دانشجویان می شود. در تاکسی ها نیز کرایه بر اساس تاکسی متر محاسبه می گردد.

بورسیه های تحصیلی مناسب

  • دنیایی از فرصت های کمک هزینه های تحصیل

شانس تحصیل در خارج از کشور برای بسیاری از دانشجویان در عصر جهانی امروز یک رویا محسوب میشود. بر اساس گزارش یونسکو، در سال ۲۰۱۰، بیش از ۶/۳ میلیون دانشجو برای تحصیل در خارج از کشور ثبت نام کردند که این عدد هر ساله در حال افزایش است. در این بازار رقابتی جهانی تنوع بی شماری از فرصت های بورسیه در ترکیه برای شما قابل دسترس است. بسیاری از این کمک هزینه های تحصیلی توسط دولت ارائه می شود.

  • شرایط لازم جهت اقدام به دریافت بورس تحصیلی از ترکیه

کلیه دانشجویان عزیزی که متقاضی ثبت نام در بورسیه تحصیلی رایگان ترکیه در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا می باشند. جهت ثبت نام باید حائز شرایط زیر باشند. در غیر این صورت تقاضای آنان نامعتبر تلقی خواهد شد.

  • شرط سنی:
  1. برای مقطع لیسانس، متقاضی باید متولد بعد از تاریخ 12 دی (جدی) 1375 باشد .
  2. برای مقطع فوق لیسانس ، متقاضی باید متولد بعد از تاریخ 11 دی (جدی) 1366 باشد .
  3. برای مقطع دکتری ، متقاضی باید متولد بعد از تاریخ 11 دی (جدی) 1361 باشد .
  4. در تمامی موارد ذکر شده فرد باید تحصیلات قبلی خود را تمام کرده و گواهی فارغ التحصیلی خود را اخذ کرده باشد.
  • شرط معدل:

برای ثبت نام جهت دریافت بورسیه در مقطع کارشناسی برای دانش آموزان ایرانی معدل کل در دوره دبیرستان برای شاخه های علوم پزشکی و سلامت نباید کمتر از ۹۰ از صد (۱۸ از ۲۰) و نیز برای دیگر شاخه ها نیز نباید کمتر از ۷۰ از صد (۱۴ از ۲۰) باشد.

برای ثبت نام جهت دریافت بورسیه در مقطع کارشناسی ارشد (مستر) معدل کل متقاضی نباید کمتر از ۷۵ از صد (۱۵ از ۲۰ ) باشد.

برای ثبت نام جهت دریافت بورسیه در مقطع دکترا (پی اچ دی) معدل کل متقاضی نباید کمتر از ۷۵ از صد  ( ۱۵ از ۲۰ ) باشد.

برای ثبت نام جهت دریافت بورسیه در رشته های علوم پزشکی معدل کل متقاضی نباید کمتر از ۹۰ از صد (۱۸ از ۲۰)  باشد.

  • شرایط ثبت نام:

نداشتن تابعیت کشور ترکیه حتی به عنوان تابعیت دوم. متقاضی نباید در مقطع مورد تقاضا در یکی از برنامه های بورسیه و یا در دانشگاهی در ترکیه در حال تحصیل باشد. دانشجو تا ۳۰ ماه ژوئن میلادی باید فارغ التحصیل گردد. از لحاظ سلامتی نباید مبتلا به بیماری و یا وضعیتی که باعث ایجاد مشکل در ادامه تحصیل بشود، باشد.

  • مدارک لازم:

مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام در بورسیه مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا

  • مدرک فارغ التحصیلی.
  • کارت شناسایی معتبر از قبیل کارت ملی یا پاسپورت.
  • ریز نمرات. در صورت اتمام تا آخر این سال تحصیلی، ریز نمرات دروسی را که تاکنون پاس کرده است.
  • برگه قبولی در کنکور(اگر وجود دارد)
  • مدرک قبولی در امتحانات بین المللی (اگر وجود دارد) مثل :GRE-GMAT-TOFEL-IELTS
  • توصیه نامه از حداقل دو تن از اساتید.(برای مقاطع ارشد و دکتری)
  • یک عدد عکس ۶x۴اسکن شده.

 

برنامه های تبادل دانشجو (اراسموس، فارابی، مولان و …)

موسسات آموزش عالی ترکیه با در نظر گرفتن شرایط اجتماعی و فرهنگی، به شدت متعهد به یاری رساندن به دانشجویان جهت تبادل هستند. به عنوان مثال ترکیه در سال ۲۰۱۳ در برنامه اراسموس  (Erasmus)  در مقام سوم (پس از انگلیس و آلمان) جای گرفت و ۱۶۲ دانشگاه از مجموع ۱۶۶ دانشگاه با شرکت در برنامه تبادل دانشجو موافقت نمودند. این امر همچنین گواه این مطلب است که تعداد زیادی از دانشگاه ها حداقل با یک دانشگاه دیگر توافقنامه دو جانبه دارند.


  1. طرح اراسموس (ERASMUS)

در سال 1987 اتحادیه اروپا برنامه‌ای را تدوین کرد که در آن می‌بایست دانشگاه‌های اروپایی با اعطای بورس‌های تحصیلی نیروی انسانی جوان از کشورهای غیر اروپایی را جذب کنند. این برنامه که برنامه اراسموس نام داشت در فناوری‌های پیشرفته شروع به جذب نیروی انسانی کرد و موفقیت زیادی نیز کسب کرد. این بورس در ترکیه و استانبول نیز وجود دارد. براساس بیانیه ای که از ابتدای ماه فوریه جاری از سوی سازمان بورسهای ترکیه منتشر شده، این سازمان مجددا در سال تحصیلی 2017 – 2016 اقدام به اعطای بورس به دانشجویان کشورهای چهار گوشه دنیا می کند.

05

ثبت نام اینترنتی بورسهای تحصیلی تا اطلاع ثانوی که احتمالا تا آخر ماه فوریه خواهد بود ادامه می یابد. در سال تحصیلی پیش روی نیز همانند سالهای گذشته هزاران دانشجوی خارجی، برای تحصیل در دهها رشته و در مقاطع لیسانس،فوق لیسانس،دکترا و دکترای تخصصی بورس دریافت می کنند.

اما کسانی که در دانشگاههای ترکیه و استانبول چه بصورت آزاد و یا چه از طریق دریافت بورس ثبت نام کرده اند ودرمقطع فوق لیسانس و یا دکترا مشغولند می توانند بااستفاده از پروژه بسیار مغتنم “اراسموس“ به مدت 3 ماه تا 12 ماه راهی یکی از دانشگاههای اتحادیه اروپا شوند و تحصیلات تکمیلی خود را در آنجا انجام دهند.
عبارت “Erasmus ” از نام اراسموس که برگرفته از زندگی این دانشمند قرن 15 است و مدارج علمی خود را در مدارس کشورهای مختلف کسب کرده گرفته شده.

056

ارتقاء کیفیت تحصیلات تکمیلی و افزایش امکان دسترسی به دانشگاه های معتبر اروپایی بطور همزمان از مهمترین اهداف این طرح می باشد.
در حال حاضر هزاران دانشجوی ترک و یا خارجی مشغول تحصیل در دانشگاههای ترکیه و استانبول، بر اساس مقطع، رشته تحصیلی و انتخاب نسبی خود، در حال گذراندن تحصیلات تکمیلی خود در یکی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند که دهها تن از این دانشجویان نیز ایرانیند. این افراد از امکانات دانشجویی کشور مذکور بصورت رایگان استفاده می کنند و هر ماهه وجه قابل ملاحظه ای را نیز به صورت یورو دریافت می کنند.
کسانی که مایل به استفاده از این فرصت ویژه هستند باید مدارک ذیل را به دانشگاههای محل تحصیل خود در ترکیه و استانبول تحویل دهند:
۱- پر کردن فرمهای موجود
۲- ارائه یک بیوگرافی مختصر
۳- سیاهه نمرات دوران تحصیل (شرط فارغ التحصیل بودن وجود ندارد)
۴- ارائه برگه قبولی در امتحان زبان خارجی از یکی از موسسات معتبر

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این آدرس مراجعه فرمایید.


  1. طرح فارابی (FARABI)

برنامه تبادل فارابی چیست؟ برنامه تبادل فارابی، یک برنامه تبادل دانشجوی ملی است که هم دانشجویان ترکیه ای و هم دانشجویان بین المللی و همچنین اساتید در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی می توانند از آن استفاده کنند. هدف این برنامه این است که امکان ادامه تحصیل در موسسه آموزش عالی دیگری در خاک ترکیه را برای مدت یک یا دو ترم برای دانشجویان و اساتید موسسات آموزش عالی ترکیه فراهم آورد.

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این آدرس مراجعه فرمایید.


  1. طرح مولانا (Mevlana)

طرح مولانا با هدف تبادل دانشجو و اعضای هیئت علمی از طرف کشور ترکیه  با مؤسسات آموزش عالی سایر کشورها طراحی شده است.

در طرح مولانا پس از انعقاد قرارداد دوجانبه، برای دانشجویان از یک ترم و تا حداکثر دو ترم و برای اعضای دانشگاهی از یک هفته تا حداکثر سه ماه  تحصیل در کشور خارجی در نظر گرفته شده است.  بنابراین دانشجویان و اعضای دانشگاهی هر کشوری می توانند از این طرح بهره برداری کرده و به صورت میهمان درانسیتیتوهای آموزش عالی ترکیه حضور داشته باشند. دانشجویانی که در طرح مولانا شرکت می کنند شانس تحصیل در هر جای دنیا را خواهند داشت. همچنین تمامی اعضای دانشگاهی مؤسسات آموزش عالی بین المللی و یا آموزش عالی خارجی که در این طرح عضو شده اند، امکان استفاده از فعالیت های طرح مولانا را خواهند داشت.

  • شرایط دانشجویان برای استفاده از طرح:
  1. باید دانشجوی یکی از مقاطع فوق دیپلم، کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا باشند
  2. معدل دانشجو در مقطع فوق دیپلم و کارشناسی باید 50 از4  باشد ( بین 12  تا 14)  و برای دانشجویان ارشد و دکترا باید3  از4  باشد ( 14 تا 16).
  3. شرایط احراز دانشجو به شرح زیر می باشد : 50% نمره زبان + 50% نمره معدل

لازم به ذکر است که دانشجویان سال اول در مقاطع فوق دیپلم و کارشناسی نمی توانند اقدام کنند.
واحدها یا دوره های گذرانده شده در2 دانشگاه مورد قبول خواهد بود و نیاز به سپری کردن آنها نیست.
دانشجویان میتوانند ازین فرصت 1  بار و برای حداکثر یک سال تحصیلی یا 2  ترم اقدام کنند. اقدام برای دفعات بعد بدون بورس خواهد بود.
بحث مهارت در زبان انگلیسی یک اصل مهم است که به طور حتم توسط 2  دانشگاه از طریقی که با هم توافق کرده اند مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
دانشجویان هیچ نوع شهریه ای را به دانشگاه میزبان پرداخت نخواهند کرد. اما باید شهریه دانشگاه خودشان را طبق روال قبل بپردازند.

  • شرایط اعضا هییت علمی برای استفاده از طرح:
  1. تمامی اعضا هییت علمی می توانند اقدام کنند.
    2. اولویت به کسانی داده می شود که تسلط قابل قبولی بر زبان تدریس مورد استفاده در دانشگاه میزبان دارند.
    3. کسانی که تاکنون از هیچگونه طرح بورسیه ای استفاده نکرده باشند در اولویت قرار می گیرند.
    4. می توانند در هر سال تحصیلی 1 بار از  طرح استفاده کنند.
    5. برای اساتید حقوق روزانه و هزینه سفر در نظر گرفته شده است.
    6. زمان اقامت 1 هفته تا 3 ماه میباشد.
    7. تدریس اساتید نباید کمتر از6  ساعت در هفته باشد. اگر تدریس استاد کمتر از این ساعت باشد استاد می تواند با ارایه کنفرانس سمینار یا برگزاری جلسات هم اندیشی  کمبود را جبران کند.
    8. هر نوع فعالیت اساتید بدون تدریس مورد ارزیابی قرار نمی گیرد و قابل قبول نمی باشد.
    9. بحث مهارت در زبان انگلیسی یک اصل مهم است که به طور حتم توسط 2 دانشگاه از طریقی که با هم توافق کرده اند مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
  • مدارک مورد نیاز برای دانشجویان:

دانشجویان باید با مراجعه به وب سایت مخصوص طرح مولانا ، نسبت به تکمیل فرمهای زیر اقدام نمایند.

  1. Candidate Student Application Form
  2. Application form
  3. Student declaration
  4. Learning protocol
  5. Acceptance Letter
  6. Scholarship agreement
  7. Certificate of attendance
  8. Final report
  • مدارک مورد نیاز برای اعضای هییت علمی:

اعضای هییت علمی نیز باید به سایت قید شده مراجعه و نسبت به تکمیل فرمهای زیر اقدام کنند:

  1. Mobility draft program
  2. Certificate of attendance
  3. Final report
  • میزان بورس پرداختی به هییت علمی:
حقوق روزانه جهت کارهای پژوهشی 35 $
حقوق روزانه برای هییت علمی 60$
کمک هزینه بلیط هواپیما 1000$
کمک هزینه بیمه سلامت ماهیانه 70 $
  • میزان بورس پرداختی به دانشجویان:

ماهیانه  840 لیره ترکیه

برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این آدرس مراجعه فرمایید.


  1. برنامه فولبرایت (Fulbright)

برنامه فولبرایت یک برنامه تبادل دانشجو است که دولت آمریکا از آن حمایت می کند. هدف این برنامه ایجاد شرایطی است که مردم آمریکا و مردم سایر کشورها درک متقابل بهتری از یکدیگر داشته باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به این آدرس مراجعه فرمایید:


امکانات علمی، تفریحی و ورزشی

دانشگاه های ترکیه از فضای آموزشی بسیار بزرگ و مدرنی برخوردار است که انواع نیازمندی های دانشجویان در آن پیش بینی شده است. انجمن های علمی که حوزه فعالیت تخصصی دارد و فعالیت های گروهی و ورزشی متنوعی که در هر دانشگاه وجود دارد، برای دانشجو شرایط مفرح و پر انرژی را برای ارتقاء سطح علمی و سلامت جسمی و روحی فراهم می سازد. به عنوان مثال در دانشگاه حاجت تپه یکی از انواع کمپین ها و گروه های فعال ورزشی و تفریحی، انجمن ورزش های هوایی است که هر دانشجو در ازای پرداخت مبلغ 200 لیر در هر سال (معادل 240,000 تومان)  به عنوان حق عضویت سالیانه می تواند در فعالیت های تفریحی ورزشی هوایی نظیر بالن سواری، گلایدر و پاراگلایدر، بانجی جامپینگ و پاراشوتینگ و ….به صورت منظم شرکت نماید. در بسیاری از این دانشگاهها بخشی از ظرفیت خوابگاهی نیز داخل فضای دانشگاهی ایجاد شده که سهولت دسترسی به محیط دانشگاه را برای دانشجویان فراهم کرده و فضایی علمی و امن را در اختیار آنان قرار می دهد.

در مجموع کلیه دانشگاهها محیطی بسیار مناسب و کار آمد را در اختیار دارند که همین مساله در افزایش اعتبار بین المللی دانشگاههای ترکیه نقش بسیار مهمی دارد.


همسایگی با ایران

از مزایای بزرگ تحصیل در کشور ترکیه همسایگی با ایران و امکان سفر از طریق زمینی و هوایی وجود دارد. از طریق اتوبوس می توان از راه زمینی با صرف زمان حدودا 55 ساعت و از طریق قطار نیز با صرف زمان بیشتر می توان از مشهد به استانبول رسید. پرواز مستقیم از مشهد به استانبول در حدود 4 ساعت و 30 دقیقه، مسافرین مشهد را به مقصد استانبول خواهد رساند.

یکی از بزرگترین مزیت های کشور ترکیه برای مسافرین ایرانی، عدم نیاز به ویزا برای سفرهای کمتر از 3 ماه به این کشور می باشد. خانواده های دانشجویان محصل در ترکیه براحتی و بدون اخذ ویزا می توانند به ترکیه سفر کرده و از وضعیت تحصیلی و شرایط زندگی فرزند خود حضورا کسب اطلاع نمایند. هزینه و زمان رفت و آمد بین ایران و ترکیه نسبت به سایر کشورها به میزان قابل توجهی کمتر می باشد.


همکاری قوی دانشگاه و صنعت

با ارتباط میان دانشگاه و صنعت که از سال ۲۰۰۰ آغاز شد، پارک های فن آوری و مراکز توسعه تکنولوژی بسیاری در فضای دانشگاه ها احداث شد. قانون مراکز توسعه تکنولوژی که از سال ۲۰۰۱ لازم الاجرا است، چارچوبی برای وضعیت حقوقی این موسسات ایجاد کرد. برای مثال در سال ۲۰۱۴، ۳۲ مرکز توسعه تکنولوژی فعال و ۱۱ مرکز در حال ساخت در دانشگاه های مختلف وجود دارد. مقطع کاردانی نیز جزیی از سیستم آموزش عالی ترکیه می باشد. در این مقطع دانشگاه ها دوره های دو ساله ای ارائه می دهند که تماما متمرکز بر حرفه ای خاص هستند و انتظار می رود فارغ التحصیلان پس از پایان دوره تحصیل، به عنوان یک کارمند متوسط در بخش های مربوطه استخدام شوند. برنامه آموزشی دوره تحصیلات به نحوی طراحی شده است که فرصت انجام دوره کارآموزی را در بخشهای مرتبط با رشته دانشجویان را برای ایشان فراهم می نماید.


مسیری برای دستیابی به شغل رویایی

یکی از سوالات اصلی پس از فراغت از تحصیل این است که “بعد از این چه در پیش است؟” دانشجویان بین المللی که از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل می شوند گزینه های فراوانی پیش رو دارند؛ ادامه تحصیل در مقطع بالاتر، بازگشت به خانه بهمراه مدرکی که همه جا قابل قبول است و یا یافتن شغلی داخل یا خارج از ترکیه. علاوه بر این دانشجویان خارجی می توانند در حین تحصیل و اقامت در کمپ دانشگاه به صورت نیمه وقت مشغول به کار شوند.
ترکیه با داشتن اقتصادی در حال رشد و توسعه، در حال پیشرفت و تبدیل شدن به یکی از اقتصادهای پیشرو جهان است. تعداد برندهای جهانی مشغول تجارت در ترکیه و در حال همکاری با برندهای ترکیه ای رو به افزایش است. چنانچه در ژوئن ۲۰۱۳ تعداد ۳۴۰۰۰ شرکت بین المللی در ترکیه مشغول به فعالیت بودند که ۵۰% آنها را شرکت هایی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا تشکیل می دادند.
از آنجا که ترکیه یکی از کشورهای مورد علاقه برای سرمایه گذاران بین المللی به حساب می آید، این شانس را خواهید داشت که در یکی از این شرکت های بین المللی مشغول به کار شوید. همچنین شما می توانید موفقیت دوستان یا همکلاسی هایی که با آنها در ترکیه آشنا می شوید را در شغلشان در ترکیه یا حتی در سطح جهانی شاهد باشید. در اینصورت شما می توانید با استفاده از این ارتباطات درهای فرصت های جدید را به روی خود بگشایید.


کارشناسی ارشد و دکترا در ترکیه

 01


مدارک مورد نیاز جهت اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه برای مقاطع فوق لیسانس و دکتری

۱- کارنامه آزمون ALES یا آزمون GRE

آزمون ALES آزمونی است که سالانه دو بار توسط سازمان سنجش کشور ترکیه (ÖSYM) بصورت متمرکز در بسیاری از شهرهای ترکیه برگزار می شود، سوالات این آزمون جنبه سنجش استعداد تحصیلی داشته و ارتباطی با دروس تخصصی هیچ کدام از رشته های تحصیلی ندارد.

سوالات آزمون ALES به زبان ترکی بوده و مواد درسی آن عبارتند از :

مهارت های ریاضی و هوش شامل ۵۰ سوال از Sayısal Bölüm 1 و ۵۰ سوال ازSayısal Bölüm 2

مهارت های استدلال منطقی و درک مطلب زبان ترکی شامل ۵۰ سوال از Sözel Bölüm 1 و ۵۰ سوال از Sözel Bölüm 2

۲- دیپلم زبان انگلیسی :

داوطلبان می توانند در یکی از آزمونهای بین المللی زبان انگلیسی مانند TOEFL یا IELTS و … و یا آزمونهای زبان انگلیسی که همه ساله در داخل کشور ترکیه توسط سازمان سنجش ترکیه (ÖSYM) و یا هر کدام از دانشگاهها برگزار می شود، مانند  YDS، شرکت نمایند.

توضیح : در برخی از دانشگاههای کشور ترکیه و در تعدادی از رشته های تحصیلی و در شرایط خاص در مقطع کارشناسی ارشد الزامی به کسب دیپلم زبان انگلیسی وجود ندارد.

۳- دیپلم زبان ترکی موسوم به TÖMER، تومر، مدرکی است که پس از قبولی در آزمونی به همین نام به داوطلبان اعطا می شود. برگزار کنندگان این آزمون دانشگاههای ترکیه (اعم از ANKARA ، GAZİ ، EGE و … ) می باشند. این آزمون به صورت هفتگی یا روزانه در این دانشگاهها برگزار می شود.

پس از شرکت در آزمونهای فوق مدارک دانشجو اعم از کارنامه آزمونها + ترجمه مدارک تحصیلی مقاطع قبلی + سایر مدارک  به هر کدام از دانشگاههای مورد نظر دانشجو ارایه شده و پس از شرکت در مصاحبه حضوری دانشگاه، پذیرش دانشجو از طرف دانشگاه صادر می شود.

قابل ذکر است که هزینه تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در دانشگاه های ترکیه از هزینه تحصیل در مقاطع کارشناسی عموما برابر و یا حتی کمتر می باشد.


معرفی دانشگاه های ترکیه

02 (2)


دانشگاه آناتولي   Anadolu Üniversitesi

معرفي دانشگاه آناتولي

دانشگاه آنادولو يا همان آناتولي یکی از اولین دانشگاه های بزرگ و مبتکر درون ترکیه می‌باشد و براي متقاضيان تحصيل در تركيه دانشگاهي ممتاز به شمار مي رود. این دانشگاه ۱۲ دانشکده،۷ کالج غیر هنری،۴کالج هنری،۹ موسسه آموزشی و ۲۸مرکز تحقیقاتي را در خود جای داده که ازمیان آنها ۳ دانشکده به تحصیلات از راه دور(distance learning)اختصاص داده شده و ۹۳۰ هزار دانشجو از طریق آنها مشغول به تحصیل هستند.

این دانشگاه در سال ۱۹۵۸ با عنوان آکادمی اقتصاد و علوم تجاری در شهر اسکی شهیر بنا شد. ۸ درصد از جمعیت این شهر را دانشجویان تشکیل می‌دهند که رقمی بالغ بر ۶۰۰۰۰۰ نفر است. اين شهر در 229 كيلومتري آنكارا و 329 كيلومتري استانبول قرار دارد. به علاوه این شهر توسط خطوط راه آهن به تمامی نقاط اصلی ترکیه نیز متصل است. یونوس امره(yunus emre)، ساختمان اصلی دانشگاه است که در مرکز شهر اسکی شهیر واقع شده است. تعدادی از دانشکده ها، هنرستان ها، مراکز فرهنگی و مركز مدیریت در این ساختمان مستقر هستند. دیگر قسمت‌ها مانند دانشکده‌های فنی و مهندسی، کالج‌های تربیت بدنی و ورزشی، کالج‌های هوانوردی غیر نظامی و دانشکده معماری در ساختمان دیگر این دانشگاه به نام ایکی ایلول(iki eylul) قرار دارند که در مسافتی حدوداً ۵ دقیقه‌ای از مرکز شهر واقع است.

این دانشگاه سیاست‌های خود را بر پایه ایجاد یک سیستم دانشجو محور پایه ریزی کرده است و تمركز اصلي سياست هاي آن بر دانشجويان است. دانشکده‌های این دانشگاه کاملاً به روز رسانی شده و با تکنولوژی روز هم خوانی دارد. در دانشگاه آنادولو سعی می‌شود به دانشجویان امکانات کافی تحقیقی داده شود. زبان آموزشی این دانشگاه را سه زبان ترکی، آلمانی، انگلیسی تشکیل می‌دهد و كليه دانشجویان حتماً در یک دوره فشرده زبان انگلیسی شرکت می‌کنند.

دانشگاه آنادولو بیش از ۱۸۰۰ نفر هيئت علمی دارد. در اين دانشگاه درکنار اساتید داخلی از همكاري اساتيد مطرح بين المللي نيز استفاده مي­شود. در این دانشگاه علاوه بر امکانات تحصیلی، امکانات رفاهی و فرهنگی مختلف نیز در اختيار دانشجویان می‌باشد و دانشجویان می‌توانند از فعالیت‌های گوناگون علمي فرهنگی نظیر کنسرت ها و نمایشگاه‌های علمی و هنری متعدد در این دانشگاه استفاده کنند. همچنین به دانشجویان این فرصت داده می‌شود تا با چهره های معروف علمی، هنری و ادبی کشور ترکیه و جهان که برای بازدید از این دانشگاه دعوت شده اند دیدار و گفتگو به عمل آورند. این دانشگاه دارای امکانات ورزشی، زمین‌های تنیس و استخر سر پوشیده می‌باشد و امکانات بهداشتی درمانی نیز به دانشجویان درون دانشگاه ارائه می‌شود.

دانشكده ها

  • دانشکده داروسازی
  • دانشکده علوم علوم انسانی
  • دانشکده تربیت معلم
  • دانشکده هنرهای زیبا
  • دانشکده علوم پایه
  • دانشکده حقوق
  • دانشکده اقتصاد و علوم مدیریتی
  • دانشکده علوم ارتباطات
  • دانشکده مدیریت بازرگانی
  • دانشکده فنی و مهندسی و معماری

كالج ها

  • کالج تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کالج موسيقی و تئاتر
  • کالج هنرهای صنعتی
  • کالج آموزش توان بخشی
  • کالج هوانوردی غیر نظامی
  • کالج علوم گردشگری و هتلداري

دانشگاه اژه   Ege Üniversitesi

معرفي دانشگاه اژه

دانشگاه اژه به تركي استانبولي (Ege Üniversitesi) يكي از دانشگاه هاي دولتي در شهر ازمير است كه در سال 1955 بنيان نهاده شد و اولين دانشگاهي است كه در شهر ازمير فعاليت خود را آغاز نموده است. دانشگاه اژه يكي از برترين دانشگاه هاي تركيه به شمار مي رود و چهارمين دانشگاه قديمي تركيه است. شهر ازمير شهري باستاني است كه قدمت آن به 6000 سال قبل از ميلاد مسيح مي رسد و معبد آرتيميس كه يكي از عجايب هفتگانه جهان است در نزديكي آن قرار دارد. دانشگاه در منطقه برنوا (Bornove)‌ قرار دارد و از محوطه اي به مساحت 3700 هكتار بهره مي برد كه ساختمان هاي آموزشي، فرهنگي و ورزشي در آن قرار دارند. دانشگاه داراي كتابخانه مركزي مجهز، استخرهاي سرپوشيده، سالن ورزش، چند زمين فوتبال، مركز خريد و …. است. از آنجايي كه دانشگاه اژه در تقاطع شهرهاي ازمير،‌استانبول و آنكارا است، دسترسي بسيار مناسبي را براي دانشجويان ايجاد مي كند و رفت و آمد آنان را سه شهرهاي مختلف ساده مي سازد. دانشگاه هم اكنون شامل 12 دانشكده، 7 مدرسه، 7 مدرسه فني حرفه­اي و 8 انستيتو و 26 مركز تحقيقاتي است.

دانشكده ها

  • دانشكده دندانپزشكي
  • دانشكده داروسازي
  • دانشكده ادبيات
  • دانشكده امور آموزشي
  • دانشكده علوم
  • دانشكده اقتصاد و مديريت بازرگاني
  • دانشكده ارتباطات
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده شيلات
  • دانشكده پزشكي
  • دانشكده پرستاري
  • دانشكده  كشاورزي

انستيتوها

  • مدرسه تحصيلات تكميلي علوم طبيعي و كاربردي
  • انستيتو انرژي خورشيدي
  • انستيتو اعتياد، سم شمناسي و علوم دارويي
  • انستيتو علوم هسته اي
  • انستيتو علوم پزشكي
  • انستيتو علوم اجتماعي
  • انستيتو مطالعات جهان ترك
  • انستيتو بين المللي كامپيوتر

دانشگاه عثمان قاضي اسكي شهير    Eskisehir Osmangazi Üniversitesi

معرفي دانشگاه عثمان قاضي

دانشگاه عثمان قاضي به تركي (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi) در شهر اسكي شهير قرار گرفته است. دانشگاه عثمان غازي در سال 1970 با تأسيس دانشكده هاي مهندسي، كشاورزي، علم و هنر، براي نخستين بار فضاي آموزش عالي را در شهر اسكي شهير تركيه ايجاد كرد. دانشگاه داراي چهار ساختمان اصلي در شهر است،‌ داراي يك كتابخانه مركزي و يك بيمارستان 1284 تخت خوابي است. اين دانشگاه هم اكنون يكي از دانشگاه هاي مطرح در آناتولي مركزي است و داراي 9 دانشكده، 3 مدرسه، 4 مدرسه فني و حرفه اي و 5 مدرسه تحصيلات تكميلي است. و داراي 21،529 دانشجو و 1233 نفر كادر آموزشي است. زبان آموزشي دانشگاه تركي است، تنها در دانشكده برق و الكترونيك و دانشكده كامپيوتر زبان تحصيلي انگليسي است و دانشجويان رشته هاي برق و الكترونيك، كامپيوتر، مهندسي مكانيك، مهندسي معدن، روابط بين الملل و توريسم و هتلداري ملزم به گذراندن يك دوره آموزشي زبان انگليسي هستند. غير از زبان ورودي دانشگاه، دانشجويان رشته ادبيات تطبيقي نيز ملزم به گذراندن يك دوره يكساله زبان انگليسي، آلماني يا فرانسه نيز هستند.

دانشكده ها

  • دانشكده پزشكي
  • دانشكده دندانپزشكي
  • دانشكده ادبيات و علوم
  • دانشكده مهندسي و كشاورزي
  • دانشكده علوم آموزشي
  • دانشكده معارف اسلامي
  • دانشكده هنر
  • دانشكده اقتصاد و مديريت بازرگاني
  • دانشكده كشاورزي

دانشگاه آتاتورك     Atatürk Üniversitesi

معرفي دانشگاه آتاتورك

دانشگاه آتاتورك به زبان تركي (Atatürk Üniversitesi) در سال 1957 در شهر ارزروم تركيه تأسيس شد. دانشگاه آتاتورك شامل 17 دانشكده، 5 كالج، 15 كالج فني، 6 انستيتو و 16 مركز تحقيقاتي است. ساختمان اصلي دانشگاه در شهر ارزروم قرار دارد. شهر ارزروم بزرگترين شهر منطقه شرقي آناتولي است. پس از تأسيس دانشگاه در سال 1957، دانشگاه آتاتورك به عنوان مركز علمي و آموزشي منطقه شرق تركيه شناخته مي ­شود. اين دانشگاه با دانشگاه آمريكايي نبراسكا در ارتباط تنگاتنگ است.

دانشكده ها

  • دانشكده كشاورزي
  • دانشكده علوم
  • دانشكده ادبيات
  • دانشكده اقتصاد و مديريت بازرگاني
  • دانشكده پزشكي
  • دانشكده دندانپزشكي
  • دانشكده آموزشي كاظم كارابكير
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده معارف
  • دانشكده هنرهاي زيبا
  • دانشكده ارتباطات
  • دانشكده داروسازي
  • دانشكده دامپزشكي
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده زمين شناسي التو
  • دانشكده علوم بهداشت

كالج ها

  • كالج پرستاري
  • كالج آموزش ورزشي
  • كالج بهداشت ارزروم
  • كالج زبان هاي خارجي
  • كالج مديريت هتلداري و توريسم

دانشگاه آنكارا    Ankara Üniversitesi

معرفي دانشگاه آنكارا

دانشگاه آنكارا در سال 1925 با تأسیس دانشكده حقوق آغاز به كار كرد.  این دانشگاه، در حال حاضر دارای 14 دانشكده، 3 مدرسه فني حرفه­ اي، 7 كالج و يك دانشكده هنرهاي زيبا است. 12 مدرسه عالي و انستيتو نيز مركز تحصيلات تكميلي دانشگاه را تشكيل مي­ دهند. در اين دانشگاه 32 رشته كارداني  و 105 رشته كارشناسي وجود دارد.  تا نوامبر سال 2010 تعداد 3820 دانشجوي كارداني و 33،839 دانشجوي كارداني  در اين دانشگاه مشغول به تحصيل  بوده­ اند. هيئت علمي 1765 نفره اين دانشگاه از 1143 استاد،  323 دانشيار و 229 استاديار تشكيل شده است. اين دانشگاه از 1625 نفر كادر آموزشي كمكي نيز بهره مي ­برد. تعداد كل كارمندان دانشگاه 4016 نفر هستند.

دانشگاه آنكارا در یك مكان واحد متمركز نشده است و غير از ساختمان اصلي، در محله های تاندوغان، ابن سینا، جِبِجی و دیش كاپی بی پازاری نيز داراي ساختمان است. چند واحد دیگر دانشگاه آنكارا در شهرهای چانكری و كاستامونو قرار دارند. زبان آموزشی دانشگاه تركی است.

دانشكده ها و مدرسه های عالی دارای كتابخانه و سالن مطالعه هستند. كتابخانه مركزی دانشگاه در دانشكده زبان و تاریخ و جغرافیا قرار دارد. این كتابخانه داراي 15 هزار اثر خطی و یك میلیون كتاب است.

هر یك از دانشكده ها و مدارس عالی دانشگاه آنكارا  یك سالن غذاخوری دارد. در جبجی نیز یك خانه دانشجو وجود دارد كه در آن غذای گرم، چای و نوشیدنی ها ارائه می شود. پنج خوابگاه دانشجويي دانشگاه در شهر آنكارا قرار دارند. در خوابگاه مركزی دانشگاه (خوابگاه پسران و هبی قوچ) 240 نفر از دانشجویان سال آخر سكونت دارند. سایر خوابگاه های دانشگاه شامل خوابگاه دختران جبجی، خوابگاه دختران و پسران(660نفری) چانكری، خوابگاه270 نفری كاستامنو و خوابگاه دانشجویی مدرسه فني حرفه­ اي Kalecik است.

بنیاد گسترش دانشگاه آنكارا، با توجه به نتایج كنكور، به500 نفر از دانشجویان پذیرفته شده بورس تحصیلی اعطاء می كند. علاوه بر این، دانشكده های حقوق، دندانپزشكی و پزشكی نیز به تصویب كمیسیون كمك رسانی اعضای هیأت علمی، به دانشجویان كمك مالی می نمایند.

در دانشگاه آنكارا، در چهار مجتمع رفاهی جداگانه 4 سالن ورزشی، 2 میدان فوتبال و تعدادي زمین بسكتبال، والیبال و تنیس وجود دارد. دانشگاه از تیمهای ورزشی زیادی برخوردار است و همه ساله برنامه ورزشی متعددي در اين دانشگاه برگزار مي شود. فعالیت های مربوط به ورزشهای طبیعی از قبیل كوهنوردی، هواخوری، غارگردی و… نيز از فعاليت­هاي فوق برنامه دانشگاه به شمار مي رود.

مركز بهداشت دانشگاه در جبجی قرار دارد و در هر مجتمع دانشگاهی یك دكتر وجود دارد. واحد مشاوره دانشگاه در دانشكده علوم آموزشی واقع است.

كمیسیون استخدام دانشگاه در دانشكده علوم آموزشی قرار دارد. این كمیسیون همه ساله تعدادی از فارغ التحصیلان دانشگاه را استخدام می  كند.

دانشكده ها

  • دانشكده كشاورزي
  • دانشكده ارتباطات
  • دانشكده دندانپزشكي
  • دانشكده معارف
  • دانشكده علوم آموزشي
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده علوم پزشكي
  • دانشكده علوم انساني
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده پزشكي
  • دانشكده داروسازي
  • دانشكده علوم سياسي
  • دانشكده علوم
  • دانشكده دامپزشكي

مدارس عالي

  • مدرسه عالي  علوم كاربردي
  • مدرسه عالي بيوتكلونوژي
  • مدرسه عالي علوم آموزشي
  • مدرسه عالي جرم شناسي
  • مدرسه عالي علوم پزشكي
  • مدرسه عالي هپاتولوژي
  • مدرسه عالي علوم هسته اي
  • مدرسه عالي علوم اجتماعي
  • مدرسه عالي تاريخ انقلابي تركيه

دانشگاه بيلكنت    Bilkent Üniversitesi

معرفي دانشگاه بيلكنت

دانشگاه بيلكنت به تركي (Bilkent Üniversitesi) اولين دانشگاه خصوصي تركيه است كه در شهر آنكارا قرار دارد و در سال 1984 با هدف افزايش كيفيت آموزش عالي و تحقيق، تأسيس گرديد. نام بيلكنت به خوبي گوياي هدف اين دانشگاه است كه خلاصه شده كلمه «bilim kenti» به معني «شهر دانش» است. دانشگاه بيلكنت در سال 2011 و 2012 از طرف مؤسسه رتبه بندي دانشگاه هاي تايمز جزو 225 دانشگاه برتر دنيا شناخته شده است. در اين دانشگاه حدود 12000 دانشجو در 9 دانشكده مشغول به تحصيل هستند كه بسياري از آنان را دانشجويان كشورهاي خارجي تشكيل مي دهند. اين دانشگاه هرساله به بيش از 2500 نفر بورسيه تحصيلي اعطا مي­كند. دانشگاه بيلكنت با بسياري از دانشگاه هاي معتبر جهان از جمله دانشگاه كاليفرنيا، موسسه آموزشي جورجيا، دانشگاه ميشيگان در آمريكا و دانشگاه­هاي مك گيل و مونترال در كانادا و بسياري دانشگاه­هاي اروپايي قرارداد انتقال دانشجو دارد. اين دانشگاه در 33 رشته در مقطع ليسانس، 6 رشته در مقطع كارداني و 47 رشته در مقطع كارشناسي ارشد دانشجو مي پذيرد.

دانشكده ها

  • دانشكده هنر و معماري
  • دانشكده مديريت بازرگاني
  • دانشكده اقتصاد و علوم اجتماعي
  • دانشكده علوم تربيتي
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده ادبيات و علوم انساني
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده علوم
  • دانشكده موسيقي

دانشگاه بغازيچي    Boğaziçi Üniversitesi

معرفي دانشگاه بغازيچي

دانشگاه بغازيچي به تركي (Boğaziçi Üniversitesi) يك دانشگاه دولتي است كه در قسمت اروپايي استانبول قرار دارد. زبان آموزشي دانشگاه بغازيچي انگليسي است واولين شعبه دانشگاه­هاي آمريكايي در خارج از آمريكا محسوب مي گردد. اين دانشگاه در سال 1863 بنيان نهاده شد و از طريق كالج رابرت با دانشگاه­هاي آمريكايي ارتباطي تنگاتنگ دارد. دانشگاه بغازيچي در آزمون ورودي دانشگاه هاي تركيه، پر طرفدارترين دانشگاه شناخته شده است و دانش آموزاني كه رتبه بهتر دارند، براي تحصيل در تركيه  ابتدا اين دانشگاه را انتخاب مي كنند. اين دانشگاه در رشته هاي علوم كاربردي، علوم آموزشي، مهندسي و علوم اجتماعي بهترين رتبه هاي آزمون ورودي را به خود جذب كرده است. اين دانشگاه هدف خود را دستيابي به قله هاي آموزش و تحقيق عنوان نموده و لقب «دانشگاه سبز و پايدار» را براي خود انتخاب كرده است.

دانشكده ها

  • دانشكده هنر و علوم
  • دانشكده اقتصاد و بازرگاني
  • دانشگاه مهندسي
  • مدرسه ها
  • مدرسه نظام كاربردي
  • مدرسه زبان هاي خارجي

دانشگاه چوكوروا    Çukurova Üniversitesi

معرفي دانشگاه چوكوروا

دانشگاه چوكوروا (به تركي Çukurova Üniversitesi) در سال 1973 با ادغام دانشكده كشاورزي دانشگاه آنكارا و دانشكده پزشكي دانشگاه آتاتورك بنيان نهاده شد. اين دانشگاه داراي 10 دانشكده، يك كنسرواتوار،  3 كالج، 9 كالج فني و حرفه اي، 3 انستيتو و 29 مركز پژوهشي است. ساختمان اصلي دانشگاه در 10 كيلومتري شهر آدانا در كنار درياچه سيهان قرار دارد. اين دانشگاه از 1909 نفر كادر آموزشي بهره مي­ برد و داراي 32700 دانشجوي مقطع ليسانس، فوق ليسانس و دكترا است. زبان آموزشي دانشگاه، تركي است اما زبان دانشكده­ هاي برق،‌ مكانيك و كشاورزي انگليسي است. كلاس هاي آمادگي زبان انگليسي براي دانشجويان رشته هاي اقتصاد و مديريت اجباري و براي ساير رشته ها اختياري است. دانشجويان دانشگاه مي ­توانند با استفاده از تسهيلات مؤسسه AIESEC به كسب آموزش­ هاي كاربردي در خارج از كشور بپردازند.

دانشكده­ ها

  • دانشكده كشاورزي
  • دانشكده مهندسي سيهان
  • دانشكده ارتباطات
  • دانشكده دندانپزشكي
  • دانشكده معارف
  • دانشكده اقتصاد و علوم اجرايي
  • دانشكده علوم آموزشي
  • دانشكده مهندسي و كشاورزي
  • دانشكده هنرهاي زيبا
  • دانشكده شيلات
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده پزشكي
  • دانشكده ادبيات و علوم

دانشگاه دوكوز ايلول    Dokuz Eylül Üniversitesi

معرفي دانشگاه دوكوز ايلول

دانشگاه دوكوز ايلول به تركي (Dokuz Eylül Üniversitesi) يكي از دانشگاه هاي برجسته تركيه به شمار مي رود. اين دانشگاه در شهر ازمير قرار دارد. دانشگاه دوكوز ايلول در سال 1982 با 10 مدرسه فعاليت خود را شروع كرد و اولين دانشگاهي است كه آموزش مس{jcomments on}ئله محور را پياده سازي كرده است. بسياري از قسمت هاي اين دانشگاه در امر آموزش، تحقيق و تمرين داراي استاندارد مديريت كيفيت ISO 9001 و ISO 2000 هستند.نام دانشگاه كه برابر 9 سپتامبر است بيانگر تاريخ پايان اشغال يونانيان در اين شهر است. اين دانشگاه داراي 12 دانشكده است. اين دانشگاه داراي 14 كتابخانه خارج از دانشگاه بوده كه استفاده از آن براي كليه محققان آزاد است اين دانشگاه بيش از 45000 دانشجو و بالغ بر 3000 كادر علمي، آموزشي دارد.

دانشكده ها‌

  • دانشكده امور آموزشي
  • دانشكده ادبيات
  • دانشكده علوم
  • دانشكده هنرهاي زيبا
  • دانشكده دريانوردي
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده اقتصاد و مديريت بازرگاني
  • دانشكده معارف
  • دانشكده تحارت
  • دانشكده كشاورزي
  • دانشكده پزشكي و بيمارستان دانشگاه

دانشگاه قاضي    Gazi Üniversitesi

معرفي دانشگاه قاضي

دانشگاه قاضي(به تركي Gazi Üniversitesi) دانشگاهي دولتي در شهر آنكارا است. در سال 1926 توسط آتاتورك با نام مؤسسه تربيت معلم قاضي بنيان نهاده شد. در سال 1982 با آكادمي مهندسي و كشاورزي بولو، آكادمي اقتصاد و بازرگاني آنكارا، كالج فني آنكارا، كالج فني دختران آنكارا و آكادمي مهندسي و كشاورزي ايالتي آنكارا ادغام گرديد و تبديل به دانشگاهي معتبر و مطرح گرديد. دانشگاه قاضي شامل 15 دانشكده، 9 مدرسه فني و حرفه اي، 26 مركز تحقيقاتي و 6 انستيتو تحصيلات تكميلي است. كل دانشجويان دانشگاه قاضي در حدود 57،000 نفر است كه حدود 15،00 نفر آن ها از كشورهاي آسياي ميانه در اين دانشگاه مشغول تحصيل مي باشند. 5000 دانشجوي اين دانشگاه در مقاطع تحصيلات تكميلي مشغول به تحصيل هستند و داراي بيش از 3000 عضو هيئت علمي است.

دانشكده ها

  • دانشكده علوم آموزشي
  • دانشكده دندانپزشكي
  • دانشكده هنر و علوم
  • دانشكده هنرهاي زيبا
  • دانشكده هنرهاي صنعتي
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده اقتصاد و علوم بازرگاني
  • دانشكده ارتباطات
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده كشاورزي
  • دانشكده آموزش فني
  • دنشكده پزشكي
  • دانشكده آموزش بهداشت
  • دانشكده توريسم
  • دانشكده آموزش شغلي

انستيتوها

  • انستيتو تحصيلات تكميلي انفورماتيك
  • انستيتو تحصيلات تكميلي علوم طبيعي و كاربردي
  • انستيتو تحصيلات تكميلي علوم اجتماعي
  • انستيتو تحصيلات تكميلي علوم آموزشي
  • انستيتو تحصيلات تكميلي پيشگيري از حوادث

دانشگاه حاجت تپه    Hacettepe Üniversitesi

معرفي دانشگاه حاجت تپه

دانشگاه حاجت تپه دانشگاه دولتي و بزرگي در آنكارا است و برترين دانشگاه پزشكي تركيه به شمار مي رود. اين دانشگاه داراي دو مجموعه اصلي است. اولين مجموعه در آنكارا بوده و مركز پزشكي در آن قرار دارد و دومي در Beytepeقرار دارد كه با مركز شهر 13 كيلومتر فاصله دارد. اين مجموعه داراي 6،000،000 متر مربع فضاي سبز است و دانشكده اي اقتصاد، بازرگاني، علوم آموزشي، مهندسي، هنرهاي زيبا، ادبيات و علوم در آن قرار دارند. علاوه بر اين دو مجموعه مدرسه علوم اجتماعي Keçiörenو كنسرواتوار دولتي آنكارا نيز از سال 1982 تحت نظر اين دانشگاه بوده و در مجموعه دانشگاهي Besevlerقرار دارد.

دانشكده ها

  • دانشكده ارتباطات
  • دانشكده دندانپزشكي
  • دانشكده اقتصاد
  • دانشكده علوم آموزشي
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده هنرهاي زيبا
  • دانشكده علوم بهداشتي
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده ادبيات
  • دانشكده پزشكي
  • دانشكده پزشكي كاستامونو
  • دانشكده داروسازي
  • دانشكده علوم

انستيتوها

  • انستيتو تاريخ معاصر آتاتورك
  • انستيتو بهداشت كودكان
  • انستيتو مطالعات جمعيتي
  • انستيتو علوم محض و كاربردي
  • انستيتو علوم اجتماعي
  • انستيتو علوم بهداشتي
  • انستيتو هنرهاي زيبا
  • انستيتو بهداشت عمومي
  • انستيتو علوم عصبي
  • انستيتو علوم هسته اي
  • انستيتو تومور شناسي
  • انستيتو تركولوژي
  • مركز مطالعات زيست محيطي

دانشگاه استانبول     İstanbul Üniversitesi

معرفي دانشگاه استانبول

دانشگاه استانبول به تركي استانبولي (İstanbul Üniversitesi)  يكي از دانشگاه هاي برجسته تركيه به شمار مي رود كه در شهر استانبول قرار دارد و ساختمان اصلي آن در نزديكي ميدان بياضيت است. اين دانشگاه از 12مجتمع مجزا تشكيل شده است و داراي 20 دانشكده، 3 مدرسه و 6 مدرسه آموزش فني و حرفه اي است  دانشگاه استانبول از حضور 5300  نفر كادر آموزشي و  7000 نفر كارمند بهره مي برد.در دانشگاه استانبول 9000 نفر دانشجوي كارداني، 65،000 نفر دانشجوي كارشناسي و 14،500 نفر دانشجوي تحصيلات تكميلي به تحصيل مي پردازند. ساختمان اصلي دانشگاه و سردر آن زماني وزارت جنگ امپراتوري عثماني بود. در سال 2010 اين دانشگاه رتبه 401 را از بين 500 دانشگاه برتر دنيا از طرف مؤسسه رتبه بندي دانشگاه هاي جهان كسب نمود. دانشگاه استانبول افتخار كسب يك جايزه نوبل ادبيات را در سابقه خود دارد. دانشگاه استانبول داراي يك كتابخانه بزرگ است كه حدود 2 ميليون كتاب را در خود جاي داده است.

دانشكده ها

  • دانشكده پزشكي جراح پاشا
  • دانشكده مديريت مالي
  • دانشكده ارتباطات
  • دانشكده دندان پزشكي
  • دانشكده الاهيات
  • دانشكده اقتصاد
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده شيلات
  • دانشكده جنگلداري
  • دانشكده بهداشت
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده ادبيات
  • دانشكده آموزش از راه  دور
  • دانشكده داروسازي
  • دانشكده علوم سياسي
  • دانشكده علوم
  • دانشكده دامپزشكي
  • دانشكده پرستاري فلورانس نايتينگل
  • دانشكده آموزشي حسن علي يوجل
  • دانشكده پزشكي استانبول

انستيتوها

  • انستيتو حسابداري
  • انستيتور اصول و اصلاحات آتاتورك
  • انستيتو اقتصاد بازرگاني
  • انستيتو قلب و عروق
  • انستيتو بهداشت كودكان
  • انستيتو اوراسيا
  • انستيتو پزشكي تجربي
  • انستيتو جرم شناسي
  • انستيتو سل و بيماري هاي ريوي
  • انستيتو علوم دريابي و مديريت
  • انستيتو علوم پزشكي
  • انستيتو اعصاب
  • انستيتو آنكولوژي
  • انستيتو علوم
  • انستيتو علوم اجتماعي
  • انستيتو مطالعات تركي

دانشگاه فني استانبول     İstanbul Teknik Üniversitesi

معرفي دانشگاه فني استانبول

دانشگاه صنعتي استانبول به تركي(İstanbul Teknik Üniversitesi) دانشگاهي بين المللي است كه در شهر استانبول تركيه قرار دارد. اين دانشگاه در سال 1773 بنيان نهاده شده و از لحاظ قدمت  سومين دانشگاه فني دنيا است. دانشگاه فني استانبول يكي از برجسته ترين مراكز آموزش عالي در تركيه به شمارمي رود. و در سال 2009 رتبه 108 را از طرف مؤسسه THESدر ميان دانشگاه هاي فني دنيا كسب نموده  است. دانشگاه فني استانبول دانشگاه دولتي بوده و از 5 مركز آموزشي تشكيل شده كه در مناطق مهم استانبول قرار دارند. دانشگاه فني استانبول علاوه براين 5 مركز داراي يك ساختمان خارج شهر نيز هست  كه در آن استخر شنا، استاديوم، خوابگاه دانشجويي و كتابخانه مركزي نيز قرار دارند. اين دانشگاه يكي از دانشگاه هاي پرطرفدار براي متقاضيات تحصيل در تركيه به شمار مي رود.

دانشكده ها

  • دانشكده مهندسي عمران
  • دانشكده كشاورزي
  • دانشكده مهندسي مكانيك
  • دانشكده مهندسي برق و الكترونيك
  • دانشكده مهندسي كامپيوتر و انفورماتيك
  • دانشكده مهندسي معدن
  • دانشكده مهندسي شيمي و متالورژي
  • دانشكده مهندسي دريا
  • دانشكده ادبيات
  • دانشكده هوافضا
  • دانشكده مديريت
  • دانشكده علوم دريايي
  • دانشكده تكنولوژي و طراحي

انستيتوها و مراكز تحقيقاتي

  • انستيتو انرژي
  • انستيتو علوم و تكنولوژي
  • انستيتو انفورماتيك
  • انستيتو علوم اوراسيا
  • مركز تحقيقاتي بيولوژي، بيوتكنولوي و ژنتيك
  • مركز تحقيقاتي ARI
  • مركز ارتباطات بين ماهواره اي و سنجش از راه دور
  • مركز ملي محاسبات با سرعت بالا
  • مركز تحقيقاتي دستگاه هاي چرخنده

دانشگاه مرمره     marmara Üniversitesi

معرفي دانشگاه مرمره

دانشگاه مرمره ( به تركي استانبولي Marmara Üniversitesi)دانشگاهي دولتي در تركيه است كه در شهر استانبول قرار دارد. دانشگاه مرمره دومين دانشگاه بزرگ تركيه است. هدف دانشگاه ارتقاي ارزش ها و كيفيت آموزش با استانداردهاي بين المللي است. دانشگاه مرمره داراي 13 دانشكده، 9 مدرسه فني و حرفه اي (كه مدرك كارداني و دربعضي رشته ها كارشناسي تحويل مي دهند) 11 انستيتو فوق ليسانس و 32 مركز تحقيقاتي است. دانشگاه در حال حاضر داراي 136 رشته كارداني و كارشناسي است. دانشگاه مرمره علاوه بر اين ها 20 دوره تخصصي مختلف در زميه زبانهاي خارجي، آموزش كامپيوتر وتربيت معلم را همراه با گواهينامه هاي مربوطه ارائه مي كند. دانشگاه مرمره تنها دانشگاهي است كه آموزش هاي در چهار زبان تركي استانبولي، انگليسي، فرانسه و آلماني در تمام مقاطع فوق ديپلم، ليسانس و تحصيلات تكميلي ارائه مي كند. دانشگاه مرمره سابقه طولاني در پذيرش دانشجويان بين المللي دارد و به سرعت به دانشگاهي مدرن وبين المللي تبديل شده است كه ميزبان بسياري از همايش هاي علمي، فعاليت هاي فرهنگي و نمايشگاه هاي هنري است. دانشگاه مرمره از معدود دانشگاه هاي تركيه است كه عضو سازمان دانشگاه هاي اروپا EUAاست. دانشگاه مرمره با پذيرش دانشجو از 73 كشور مختلف دنيا همواره در حال گسترش روابط بين المللي خود بوده است. بسياري از واحد هاي دانشگاهي دانشگاه مرمره فعاليت زيادي در زمينه انتقال دانشجو تحت بورس هاي اراسموس/سقراط كميسيون اروپا دارند.

دانشكده ها

  • دانشكده آموزش آتاتورك
  • دانشكده هنر و علوم
  • دانشكده ارتباطات
  • دانشكده دندان پزشكي
  • دانشكده مهندسي
  • دانشكده هنرهاي زيبا
  • دانشكده علوم بهداشت
  • دانشكده حقوق
  • دانشكده پزشكي
  • دانشكده داروسازي
  • دانشكده آموزش هاي تخصصي
  • دانشكده تكنولوژي
  • دانشكده الاهيات

انستيتوها

  • انستيتو علوم محض و كاربردي
  • انستيتو اتحاديه اروپا
  • انستيتو بانكداري و بيمه
  • انستيتو علوم آموزشي
  • انستيتو تخصصي بيماري هاي دستگاه گوارش
  • انستيتو هنرهاي زيبا
  • انستيتو علوم عصبي
  • انستيتو علوم بهداشت
  • انستيو علوم اجتماعي
  • انستيتو مطالعات تركي
  • انستيتو مطالعات خاورميانه

دانشگاه خاورميانه      Orta Doğu Teknik Üniversitesi

معرفي دانشگاه خاورميانه

دانشگاه خاورميانه يا METU(به تركي استانبولي Orta Doğu Teknik Üniversitesiكه به آن ODTÜنيز گفته مي شود) دانشگاهي دولتي در آنكارا است. تمركز اصلي دانشگاه خاورميانه بر تحقيقات در زمينه علوم و مهندسي مي باشد. اين دانشگاه داراي 5 دانشكده است كه 40 رشته كارشناسي را اراته مي كند و 5 مركز تحصيلات تكميلي دارد كه 97 رشته كارشناسي ارشد و 62 رشته دكترا را ارائه مي كند. در حال حاضر بيش از 95،000 فارغ التحصيل دانشگاه خاورميانه در نقاط مختلف دنيا به كار و تحصيل مشغول هستند. زبان اصلي دانشگاه خاورميانه انگليسي است. حدود يك سوم از دانش  آموزان كنكور سراسري تركيه دانشگاه خاورميانه را انتخاب مي كنند و تنها 0.1% از 1.5 ميليون دانش آموز در اين دانشگاه پذيرفته مي شوند. دانشگاه خاورميانه در بودجه سالانه تحقيقات دانشگاه هاي تركيه بيشترين سهم را دارد و در زمينه پروژه  هاي تحقيقاتي اتحاديه اروپا فعال ترين دانشگاه تركيه محسوب مي شود. بيش از 40% فارغ التحصيلان دوره كارشناسي اين دانشگاه به تحصيلات تكميلي نيز مي پردازند. در سال 2010 دانشگاه خاورميانه بيش از 23،000 دانشجو داشت كه 15،800 نفر آنها  در دوره كارشناسي، 4،500 نفر دردوره كارشناسي ارشد و2،700 نفر آنها در دوره هاي دكترا مشغول به تحصيل بوده اند.. هر ساله بيش از 1،500 دانشجوي بين المللي از 80 كشور دنيا در دانشگاه خاورميانه به تحصيل مي پردازند. زبان دانشگاه خاورميانه انگليسي است و تمام دانشجويان اين دانشگاه بايد با زبان انگليسي آشنا باشند. دانشجوياني كه زبان انگليسي آن ها مناسب نيست بايد در كلاس هاي زبان انگليسي مقدماتي شركت كنند. تنها رشته هايي كه به زبان تركي استانبولي تدريس مي شوند رشته زبان تركي استانبولي و تاريخ انقلاب تركيه هستند.

دانشكده ها

  • دانشكده معماري
  • دانشكده علوم وهنر
  • دانشكده علوم اقتصادي
  • دانشكده علوم آموزشي
  • دانشكده مهندسي

مراكز آموزش تحصيلات تكميلي

  • مركز آمزش رياضيات كاربردي
  • مركز آموزش انفورماتيك
  • مركز آموزش علوم دريايي
  • مركز آموزش علوم طبيعي و كاربردي
  • مركز آموزش علوم اجتماعي