مروری بر مفاهیم و تعاریف آموزشی در صنعت هتلداری

نوشته ها و مقالات مرتبط با هتلداری

در بازار رقابتی امروز که در آن هتل ها با یکدیگر به رقابت می پردازند، برای به دست آوردن جایگاهی مناسب و بازی کردن نقشی موثر باید نیروهایی کارآمد و آموزش دیده داشته باشیم. یکی از بزرگترین موانع در راستای رسیدن به این هدف کمبود فرآیند آموزش و ارتقای نیروی انسانی است. آموزش فرآیندی است که در تمامی سازمان ها و شرکت ها باید به خوبی طراحی و انجام شود. ما در اینجا تلاش می کنیم اهمیت آموزش نیروی انسانی را در این صنعت پر درآمد بررسی کنیم.

آموزش هتلداری به عنوان بخشی از فرآیند توسعه انسانی است و باید همراه با فرآیند هایی دیگری نظیر جذب و انتخاب  نیروی انسانی باشد. نقش دپارتمان منابع انسانی در هر هتل افزایش میزان کارایی سازمان با ارتقائ دانش، مهارت ها  و دیدگاه های نیروی انسانی است. برای بهره گیری از بهترین متد های آموزشی باید به مزیت ها و مشکلات سیستم های مختلف آموزشی آگاه بود. همچنین برای افزایش کارایی فرآیند آموزش باید ارزیابی مناسبی نیز توسط متخصصان صورت گیرد. پیشرفت به فعالیت هایی گفته می شود که منجر به افزایش سطح دانش و آگاهی افراد می شود.

تعریف آموزش

آموزش در ساده ترین بیان به فعالیتی گفته می شود که رفتار افراد را تغییر می دهد. آموزش به عنوان بخشی از توسعه نیروی انسانی است که همراه با فرآیند هایی دیگری نظیر جذب و انتخاب  نیروی انسانی می آید. آموزش فرآیندی است که نیروی انسانی را به دانش و مهارت های لازم و کافی مجهز می کند تا در سیستمی که مدیران ارشد در نظر گرفته اند فعالیت موثرتری داشته باشند.

مرحله اول: تشخیص نیازهای آموزشی

مرحله اول در چرخه آموزشی تشخیص نیازهای آموزشی است. اگر نیازی تشخیص داده شد باید همچنین مشخص شود چه کسی نیازمند فراگیری آموزش ها است (هدف آموزش). اینکه چگونه و چطور شما تشخیص می دهید که به اهداف آموزشی رسیده اید باید در فرآیندآموزش کاملا مشخص شود. این مرحله به کسانی که در پی اهداف آموزشی هستند و گپ های آموزشی را تشخیص می دهند کمک می کند تا به چرایی آموزش پی برده و نتایج آن را بهتر درک نمایند.

مرحله دوم: طراحی راه حل های آموزشی

این مرحله شامل طراحی فرآیند آموزش و پیشبرد آن است. هدف از این مرحله این است که مطنئن شویم فرآیندی سیستماتیک و پیوسته در راستای اهداف آموزشی طراحی شده است. راه حل های آموزشی شامل آموزش های رو در رو و یا جتی آموزش انعطاف پذیر مانند e_ Learning   است.

مرحله سوم: ارائه راه حل های آموزشی

این مرحله شامل اطمینان از موثر بودن آموزش ها و فرصت هایی است که برای یادگیری پرسنل به کار برده می شود. در این مرحله باید مناسب ترین شکل آموزش با توجه به نیازهای آموزشی انتخاب شود و از شیوه های گوناگون و موثر در آموزش استفاده کنیم.

مرحله چهارم: استفاده از سیستم آموزشی در محیط واقعی

در این مرجله باید اطمینان حاصل کنیم که تمامی دستاوردهای آموزشی در محیط واقعی نیز کاربرد دارند. این مرجله به کسانی که این فرآیند را زیر نظر گرفته اند کمک می کند تا پیشرفت پرسنل را بهتر ارزیابی نمایند.

مرحله پنجم: ارزیابی راه حل های آموزشی

این مرحله از آموزش شامل جمع آوری، تجزیه و تحلیل و ارائه دستاوردهای آموزشی است. این مرحله به کسانی که برنامه های آموزشی را ارزیابی می کنند یا کسانی که مسئول پیشبرد آموزش هستند کمک می کند تا این پیشرفت ها را گزارش دهند.